Recept

Čerstvé datle s omáčkou pesto

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15766
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bazalka
3 stroužek Česnek
200 g Datle
100 g Mandle
70 g Mandle mleté
250 g Mascarpone
150 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
40 g Sýr Bocconcini
40 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 306kJ
7% Sacharidy 24 g
63% Tuky 48 g
6% Sodík 119 mg
20% Bílkoviny 11 g

Čerstvé datle s omáčkou pesto postup přípravy receptu:

1

Svazky bazalky omyjeme, osušíme, lístky otrháme, česnek oloupeme, spolu s lístky bazalky, piniemi, mandlemi, sýrem pecorino, olejem a Parmezánem jemně umixujeme.

2

Osolíme a opepříme podle chuti.

3

Mascarpone nebo Lučinu rozetřeme, smícháme se 2 lžícemi bazalkové omáčky pesto.

4

Datle vypeckujeme, do každé vložíme jednu oloupanou, podélně rozkrojenou mandli a navrch nastříkáme krém. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept