Recept

Vídeňské sachrové krychličky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1577
Kategorie: Cukroví

Ingredience

100 g Čokoláda bílá
120 g Čokoláda hořká
140 g Cukr moučkový
150 g Marmeláda meruňková
140 g Máslo čerstvé
120 g Mouka polohrubá
1 špetka Nové koření celé
200 g Poleva čokoládová
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 956kJ
16% Sacharidy 59 g
33% Tuky 25 g
4% Sodík 81 mg
10% Bílkoviny 6 g

Vídeňské sachrové krychličky postup přípravy receptu:

1

Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme chvíli vychladnout. Žloutky s cukrem a změklým máslem vymícháme do pěny, přidáme čokoládu a mleté nové koření. Tuhý sníh z bílků smícháme s moukou a spojíme s pěnou.

2

Těsto dáme na plech, který vyložíme pečícím papírem a lehce pomažeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25-35 minut.

3

Ještě trochu teplé těsto stáhneme z pečícího papíru, překlopíme na papír posypaný kakaem a necháme vychladnout.

4

Na povrchu potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme kakaem a necháme na chvíli ztuhnout, potom nakrájíme na malé krychličky asi 3 x 3 cm. Potřeme nebo namáčíme strany krychliček čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

5

Ozdobíme bílou čokoládou nebo bílou cukrářskou polevou, tak že na krychličkách vytvoříme cukrářským sáčkem sněhové vločky.

Poznámka

Strany krychliček můžeme také obalit v kakau.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept