Vídeňské sachrové krychličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňské sachrové krychličky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1577 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Čokoláda bílá |
120 g | Čokoláda hořká |
140 g | Cukr moučkový |
150 g | Marmeláda meruňková |
140 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Nové koření celé |
200 g | Poleva čokoládová |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 118,0mg |
Draslík | 179,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Nové koření celé, Poleva čokoládová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňské sachrové krychličky postup přípravy receptu:
1 | Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme chvíli vychladnout. Žloutky s cukrem a změklým máslem vymícháme do pěny, přidáme čokoládu a mleté nové koření. Tuhý sníh z bílků smícháme s moukou a spojíme s pěnou. |
2 | Těsto dáme na plech, který vyložíme pečícím papírem a lehce pomažeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25-35 minut. |
3 | Ještě trochu teplé těsto stáhneme z pečícího papíru, překlopíme na papír posypaný kakaem a necháme vychladnout. |
4 | Na povrchu potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme kakaem a necháme na chvíli ztuhnout, potom nakrájíme na malé krychličky asi 3 x 3 cm. Potřeme nebo namáčíme strany krychliček čokoládovou polevou a necháme zaschnout. |
5 | Ozdobíme bílou čokoládou nebo bílou cukrářskou polevou, tak že na krychličkách vytvoříme cukrářským sáčkem sněhové vločky. |
Poznámka
Strany krychliček můžeme také obalit v kakau.