Kuřecí prsíčka po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka po maďarsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15773 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 ml | Jogurt bílý |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 131,6mg |
Draslík | 987,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa opečeme na oleji do zlatova, vyjmeme z pánve, ve výpeku osmahneme očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vše podusíme asi 3 minuty, přidáme rajčata, mletou papriku a mírně podlijeme vodou. Uvedeme do varu, vložíme kuřecí prsa a zvolna dusíme pod pokličkou asi 10 minut. |
2 | Nakonec do pokrmu vmícháme jogurt, podle chuti osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.