Pórkový nákyp s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový nákyp s tvarohem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15774 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Jablka |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
150 g | Pórek |
2 kávová lžička | Sezam - semena |
300 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 358,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sezam - semena, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový nákyp s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupaná jablka na hrubo nastrouháme. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme pórek s jablky, zalijeme trochou vody a chvíli podusíme. |
2 | Tvaroh promícháme s vejcem a ochutíme špetkou muškátu. |
3 | Směs jablek a pórku vložíme do zapékací mísy, povrch posypeme sezamovými semínky a zalijeme připravenýcm tvarohem. |
4 | Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.