Zapečené hovězí se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené hovězí se sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15775 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 385,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené hovězí se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. |
2 | Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Na každý plátek masa položíme plátek sýra, krátce zapečeme v troubě nebo pod grilem. |
3 | Podáváme s nakrájenou salátovou okurkou a nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.