Rokfórová zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rokfórová zálivka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15785 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 špetka | Tabasco |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
130 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 23,9mg |
Draslík | 80,1mg |
Vláknina | 44,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Sýr Niva (Rokfór), Tabasco, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rokfórová zálivka postup přípravy receptu:
1 | Sýr rozdrobíme v misce, přidáme majonézu, smetanu, dvě lžíce mléka, worcester, hořčici, pepř, tabasco a vše promícháme, aby měla hmota konzistenci jako zálivka. Můžeme přilít mléko. |
2 | Zakryjeme a necháme 20 minut v chladu. Podáváme ve vhodné nádobě. |
Poznámka
Servírujeme studené. Zálivku podáváme k syrové zelenině.