Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 15786
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Brambory
0,3 l Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 144kJ
6% Sacharidy 21 g
22% Tuky 17 g
15% Sodík 309 mg
20% Bílkoviny 11 g

Bramborová vlévanka postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a rozšťoucháme. Přimícháme mléko, smetanu, ušlehaná vejce s moukou a sůl.

2

V pánvi nebo na pekáči rozehřejeme sádlo (nebo máslo) a vlijeme připravenou bramborovou směs. Vložíme do středně vyhřáté trouby, upečeme do zlatova.

3

Vlévanku podáváme teplou, nakrájenou na kousky. Pokrm můžeme pocukrovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept