Papriky plněné strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné strouhankou
Papriky plněné strouhankou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15790 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,1 l | Olej olivový |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 289,1mg |
Draslík | 421,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprikové lusky čerstvé, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Omyté paprikové lusky podélně rozkrojíme a zbavíme semen. |
2 | Na polovině rozehřátého oleje krátce osmahneme strouhanku, vmícháme oloupaný, nasekaný česnek a osolíme. Odstavíme z ohně, vmícháme ušlehaná vejce, nasekanou petržel a nastrouhaý sýr. |
3 | Připravenou směsí naplníme půlky paprik. Do zapékací mísy vlijeme zbylý olej, urovnáme papriky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.