Olivová chuťovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivová chuťovka
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15797 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
30 g | Kapary sterilované |
100 ml | Olej olivový |
200 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Sardelové řezy |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 213,8mg |
Draslík | 214,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Sardelové řezy, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivová chuťovka postup přípravy receptu:
1 | Dvě až tři sardelové filety v oleji a žloutky z vajec uvařených na tvrdo dáme do mixéru, přidáme všechny ostatní suroviny a rozmixujeme. |
2 | Podáváme s krajíčky chleba. |
Poznámka
Servírujeme studené.