Recept

Rajská omáčka pizzaiola

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15799
Kategorie: Salsy

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 špetka Nové koření mleté
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
800 g Rajčata
0,5 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tabasco
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 651kJ
6% Sacharidy 21 g
7% Tuky 5 g
11% Sodík 226 mg
5% Bílkoviny 3 g

Rajská omáčka pizzaiola postup přípravy receptu:

1

Cibuli, česnek a celer oloupeme, posekáme na jemno.

2

V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek a celery. Přidáme rajčata z konzervy, protlak, cukr a necháme krátce povařit. Přilijeme víno, vhodíme bobkový list.

3

Osolíme, opepříme, přidáme papriku, nové koření a rozmarýn. Petrželku omyjeme, osušíme, nasekáme a přidáme do omáčky. Vmícháme několik kapek tabasca a necháme 20 minut vařit.

4

Nazávěr rozmixujeme ručním mixérem a dochutíme kořením.

5

Můžeme podávát teplé i studené.

Poznámka

Tato omáčka se v Italii dáva na pizzu jako podklad. Může se také rozředit vývarem a podávát jako polévka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept