Rajská omáčka pizzaiola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka pizzaiola
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 23 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15799 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 špetka | Nové koření mleté |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 659,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Paprika mletá sladká, Rajčata, Rozmarýn sušený, Sůl, Tabasco, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka pizzaiola postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, česnek a celer oloupeme, posekáme na jemno. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek a celery. Přidáme rajčata z konzervy, protlak, cukr a necháme krátce povařit. Přilijeme víno, vhodíme bobkový list. |
3 | Osolíme, opepříme, přidáme papriku, nové koření a rozmarýn. Petrželku omyjeme, osušíme, nasekáme a přidáme do omáčky. Vmícháme několik kapek tabasca a necháme 20 minut vařit. |
4 | Nazávěr rozmixujeme ručním mixérem a dochutíme kořením. |
5 | Můžeme podávát teplé i studené. |
Poznámka
Tato omáčka se v Italii dáva na pizzu jako podklad. Může se také rozředit vývarem a podávát jako polévka.