Jednoduchý recept

Ruský boršč

  • Rusko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Ruský boršč 5 1
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 158
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,2 g Bobkový list
70 g Brambory
30 g Červená řepa
30 g Cibule
70 g Citrony
7 g Cukr krupice
330 g Hovězí maso přední
200 g Kosti hovězí řídké
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,2 g Nové koření celé
7 g Paprika mletá sladká
70 g Rajčata
30 g Slanina vepřová
70 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
100 g Vepřová plec
1700 ml Voda pitná
100 g Zelenina kořenová
150 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 783kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 11 g
46% Sodík 921 mg
29% Bílkoviny 16 g
Ruský boršč
  • Ruský boršč
  • 1
  • Ruský boršč
  • 2
  • Vložit obrázek

Ruský boršč postup přípravy receptu:

1

Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Přidáme opláchnuté hovězí a vepřové maso, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, osolíme, přidáme nové koření a bobkový list, oloupanou a rozkrájenou cibuli a nejméně 2 hodiny zvolna vaříme. Vepřové maso vyjmeme dřív - rozvařilo by se.

2

Po uvaření hvězího masa vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, hlávkové zelí, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a opláchnutá a na malé kousky nakrájená rajčata. Vše krátce povaříme.

3

Slaninu nakrájíme na menší kostičky, mírně ji rozškvaříme, zpěníme na ní papriku a přidáme do polévky.

4

Prosátou mouku rozšleháme se smetanou a za stálého promíchání vlijeme do polévky. Vaříme nejméně půl hodiny.

5

Potom do polévky přidáme uvařenou, oloupanou červenou řepu, nakrájenou na hrubší nudličky, vložíme kostičky hovězího a vepřového masa, přichutíme cukrem a citronovou šťávou a krátce povaříme.

Poznámka

Paprika mletá: sladká

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Ruský boršč
Opravdu výborný Boršč, vařila jsem poprvé a vařit budu určitě znovusmilePokud nejsou kosti, tak stačí jen maso.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept