Ruský boršč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský boršč
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 158 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,2 g | Bobkový list |
70 g | Brambory |
30 g | Červená řepa |
30 g | Cibule |
70 g | Citrony |
7 g | Cukr krupice |
330 g | Hovězí maso přední |
200 g | Kosti hovězí řídké |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,2 g | Nové koření celé |
7 g | Paprika mletá sladká |
70 g | Rajčata |
30 g | Slanina vepřová |
70 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
100 g | Vepřová plec |
1700 ml | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 304,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Červená řepa, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský boršč postup přípravy receptu:
1 | Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Přidáme opláchnuté hovězí a vepřové maso, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, osolíme, přidáme nové koření a bobkový list, oloupanou a rozkrájenou cibuli a nejméně 2 hodiny zvolna vaříme. Vepřové maso vyjmeme dřív - rozvařilo by se. |
2 | Po uvaření hvězího masa vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, hlávkové zelí, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a opláchnutá a na malé kousky nakrájená rajčata. Vše krátce povaříme. |
3 | Slaninu nakrájíme na menší kostičky, mírně ji rozškvaříme, zpěníme na ní papriku a přidáme do polévky. |
4 | Prosátou mouku rozšleháme se smetanou a za stálého promíchání vlijeme do polévky. Vaříme nejméně půl hodiny. |
5 | Potom do polévky přidáme uvařenou, oloupanou červenou řepu, nakrájenou na hrubší nudličky, vložíme kostičky hovězího a vepřového masa, přichutíme cukrem a citronovou šťávou a krátce povaříme. |
Poznámka
Paprika mletá: sladká
Opravdu výborný Boršč, vařila jsem poprvé a vařit budu určitě znovuPokud nejsou kosti, tak stačí jen maso.