Rostbíf s hruškami a omáčkou z Gorgonzoly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostbíf s hruškami a omáčkou z Gorgonzoly
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15800 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
800 g | Hovězí maso zadní |
4 ks | Hrušky |
1 špetka | Pepř bílý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
100 ml | Vývar zeleninový |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 194,5mg |
Draslík | 226,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostbíf s hruškami a omáčkou z Gorgonzoly postup přípravy receptu:
1 | Gorgonzolu rozdrobíme, za stálého míchání povaříme ve vývaru se smetanou. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. |
2 | Poloviny dušených hrušek z konzervy necháme okapat na sítu. Rostbíf rozdělíme po dvou až třech plátcích na čtyři talíře, přidáme k nim hrušky a polijeme omáčkou, ihned podáváme. |
3 |
|
4 | Anglický rostbíf: roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu. |
5 | Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba 30 - 45 minut. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálil. |
6 | Roštěnec musí být na řezu mírně růžový. |
7 | Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme. |
8 | Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.