Recept

Rostbíf s hruškami a omáčkou z Gorgonzoly

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15800
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

800 g Hovězí maso zadní
4 ks Hrušky
1 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
100 ml Vývar zeleninový
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 508kJ
5% Sacharidy 19 g
32% Tuky 24 g
43% Sodík 867 mg
96% Bílkoviny 54 g

Rostbíf s hruškami a omáčkou z Gorgonzoly postup přípravy receptu:

1

Gorgonzolu rozdrobíme, za stálého míchání povaříme ve vývaru se smetanou. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

2

Poloviny dušených hrušek z konzervy necháme okapat na sítu. Rostbíf rozdělíme po dvou až třech plátcích na čtyři talíře, přidáme k nim hrušky a polijeme omáčkou, ihned podáváme.

3

4

Anglický rostbíf: roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.

5

Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba 30 - 45 minut. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálil.

6

Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.

7

Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.

8

Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept