Recept

Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15801
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
3 ks Bazalka
1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
130 g Čočka jedlá
800 g Hovězí jazyk
1 špetka Kmín drcený
3 ks Koriandr čerstvý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
350 ml Voda pitná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 880kJ
9% Sacharidy 32 g
55% Tuky 41 g
20% Sodík 404 mg
81% Bílkoviny 46 g

Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Čočku puy propláchneme a necháme přes noc máčet ve 3/8 l vody. Druhý den oloupeme česnek, stroužek dáme do vody ve které se čočka máčela, přidáme bobkový list.

2

Vaříme 25 - 30 minut při vysoké teplotě, slijeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme ocet.

3

Snítky bazalky a koriandru opláchneme, osušíme, nesekáme na jemno, stroužek česneku prolisujeme. Smícháme jogurt se smetanou, vmícháme bylinky a česnek, přidáme sůl, pepř a kmín.

4

Plátky nakládaného vařeného jazyka narovnáme na mísu nebo talíře, vedle upravíme čočku. Bylinkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept