Drůbeží jednohubky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží jednohubky
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15802 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Estragon |
700 g | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 743,5mg |
Vláknina | 693,8mg |
Vitamín A | 526,9mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Paprika mletá sladká, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží jednohubky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kůže podélně rozkrojíme, každou polovinu nakrájíme na 6 částí. |
2 | V rendlíku rozehřejeme máslo, 15 vteřin na něm smažíme jemně nasekané stroužky česneku. |
3 | Odstavíme z plotny, přidáme papriku, sušený estragon, sůl a pepř. Dobře promícháme, přidáme maso a obalíme ve směsi. |
4 | V teflonové pánvi smažíme kousky masa 12 - 15 minut do hněda. |
5 | Hotové maso upravíme na velkou mísu a ozdobíme natrhanou řeřichou. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.