Smažené lišky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené lišky
Smažené lišky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15803 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1000 g | Lišky čerstvé |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 48,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené lišky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné lišky nakrájíme na plátky, vsypeme do vroucí vody s bobkovým listem, chvíli povaříme a scedíme. |
2 | Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme lišky, oloupaný a nasekaný česnek, sůl, pepř. Dusíme, dokud se nevypaří všechna tekutina. |
3 | Podáváme jako teplý předkrm nebo jako přílohu k pečeným masům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.