Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15804
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
70 g Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 782kJ
5% Sacharidy 19 g
42% Tuky 32 g
7% Sodík 139 mg
29% Bílkoviny 16 g

Dubrovnický pudink postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme, vmícháme do něj mouku, nastrouhaný sýr, mléko, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Mícháme do zhoustnutí, potom směs necháme vychladnout.

2

Do vychladlé směsi vmícháme utřené žloutky a pevný sníh, ušlehaný z bílků. Zlehka promícháme, vlijeme do vymazané pudinkové formy a uzavřeme. Vaříme hodinu v páře.

3

Uvařený pudink vklopíme z formy a nakrájíme na porce. Podáváme politý např. omáčkou z drůbežích vnitřností nebo kaparovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme seudené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept