Volská oka na kopřivách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Volská oka na kopřivách
Jednoduchý recept
Volská oka na kopřivách
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15806 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Kopřiva |
80 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 979kJ
0% Sacharidy 1 g
30% Tuky 22 g
4% Sodík 82 mg
14% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 111,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Volská oka na kopřivách postup přípravy receptu:
1 | Mladé jarní kopřivy spaříme a scedíme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kopřivy, když začnou probublávat, opatrně na ně rozklepneme vejce. Přiklopíme pokličkou a necháme ztuhnout bílky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.