Timbaly z lososa s koprovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Timbaly z lososa s koprovým krémem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15807 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Krém | |
---|---|
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Majonéza |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Timbaly z lososa s koprovým krémem | |
3 polévková lžíce | Kaviár |
230 g | Losos - filety |
1 špetka | Pepř bílý |
6 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
6 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 279,4mg |
Vláknina | 115,4mg |
Vitamín A | 452,2mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Majonéza, Kaviár, Losos - filety, Pepř bílý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Timbaly z lososa s koprovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Filé z lososa vložíme na 10 minut do mrazáku, nakrájíme na kousky, dáme do mixéru, přidáme bílek a víno. Umixujeme, osolíme, opepříme, zjemníme smetanami. |
2 | Čtyři formičky vymažeme máslem a naplníme losovou směsí, vaříme ve vodní lázni asi 20 minut. |
3 | Kopr omyjeme, osušíme, nasekáme, přidáme do majonézy, jogurtu a smetany. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
4 | Hotovou timbalu vyklopíme z formiček, ozdobíme snítkami čerstvého kopru a kaviárem. |
5 | Podáváme s koprovým krémem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.