Volská oka s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Volská oka s mletým masem
Volská oka s mletým masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15808 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Cibule |
400 g | Maso mleté - mix |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 225,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Volská oka s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso osmahneme na oleji, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a dále smažíme. Po chvíli zakápneme trochou vody, maso dusíme do měkka. Směs osolíme, okořeníme mletou paprikou, promícháme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek. |
2 | Na masovou směs rozklepneme vždy jedno vejce, mírně osolíme, pokapeme horkým olejem, opepříme, přiklopíme a necháme ztuhnout bílky. |
3 | Podáváme jako teplý předkrm s chlebem nebo pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.