Špaňelské roscos-smažené koblížky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaňelské roscos-smažené koblížky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1581 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Anýz celý |
1 ks | Citrony |
120 g | Cukr krupice |
1 balení | Droždí sušené |
3 polévková lžíce | Likér anýzový |
125 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 74,9mg |
Draslík | 42,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 88,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Citrony, Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér anýzový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špaňelské roscos-smažené koblížky postup přípravy receptu:
1 | Zahřejeme olej, vsypeme anýz a necháme ho ohřát, aby olej dostal chuť a vůni po anýzu. Necháme vychladnout a přecedíme. |
2 | V nádobě vyšleháme cukr, vejce, nastrouhanou citrónovou kůru, šťávu z citrónu, anýzovku, dřeň z vanilkového lusku, mléko a anýzový olej. Přidáme polovinu mouky, sůl, droždí, vlijeme směs, promícháme a přisypeme zbytek mouky. Těsto musí být nelepivé, pružné-jako na koblihy. Necháme kynout. |
3 | Z vykynulého těsta děláme kuličky, zploštíme je na placku a uděláme v nich palcem uprostřed otvor tak aby vznikl kroužek. Po obvodu kroužku uděláme tupou stranou nože dokola rýhu. Poklademe na pomoučněný vál a postupně smažíme ve vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova. |
4 | Usmažené roscos vyjmeme, necháme okapat a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a anýzem. |
Poznámka
Místo anýzu můžete do těsta přidat pomerančovou šťávu a kůru z jednoho pomeranče. Kůru z dalšího pomeranče můžete nakrájet a ohřát v oleji určeném do těsta a aromatizovat ho jako anýz.