Recept

Špaňelské roscos-smažené koblížky

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1581
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

0,5 polévková lžíce Anýz celý
1 ks Citrony
120 g Cukr krupice
1 balení Droždí sušené
3 polévková lžíce Likér anýzový
125 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 578kJ
14% Sacharidy 51 g
20% Tuky 15 g
2% Sodík 48 mg
15% Bílkoviny 8 g

Špaňelské roscos-smažené koblížky postup přípravy receptu:

1

Zahřejeme olej, vsypeme anýz a necháme ho ohřát, aby olej dostal chuť a vůni po anýzu. Necháme vychladnout a přecedíme.

2

V nádobě vyšleháme cukr, vejce, nastrouhanou citrónovou kůru, šťávu z citrónu, anýzovku, dřeň z vanilkového lusku, mléko a anýzový olej. Přidáme polovinu mouky, sůl, droždí, vlijeme směs, promícháme a přisypeme zbytek mouky. Těsto musí být nelepivé, pružné-jako na koblihy. Necháme kynout.

3

Z vykynulého těsta děláme kuličky, zploštíme je na placku a uděláme v nich palcem uprostřed otvor tak aby vznikl kroužek. Po obvodu kroužku uděláme tupou stranou nože dokola rýhu. Poklademe na pomoučněný vál a postupně smažíme ve vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova.

4

Usmažené roscos vyjmeme, necháme okapat a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a anýzem.

Poznámka

Místo anýzu můžete do těsta přidat pomerančovou šťávu a kůru z jednoho pomeranče. Kůru z dalšího pomeranče můžete nakrájet a ohřát v oleji určeném do těsta a aromatizovat ho jako anýz.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept