Holandský matjesový koktejl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandský matjesový koktejl
Holandský matjesový koktejl
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15810 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Džus ananasový |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Jogurt nízkotučný |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Majonéza |
4 ks | Matjesy - filet |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 1,9mg |
Draslík | 439,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Džus ananasový, Jablka, Jogurt nízkotučný, Kari koření, Majonéza, Ocet vinný, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Holandský matjesový koktejl postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce uvaříme do měkka. Smícháme majonézu, jogurt, smetanu, sůl, pepř, kari, ananasovou šťávu a estragonový ocet. |
2 | Matjesové řezy, oloupaná jablka, brambory a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s připravenou majonézou a necháme 30 minut v lednici. |
3 | Podáváme ve skleněných miskách s pečivem. |