Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 41 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 26 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15811
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 špetka Estragon
1 špetka Muškátový květ
800 g Mušle srdcovky
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 6% (do kávy)
300 g Špenátový protlak mražený
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
5% Sacharidy 17 g
9% Tuky 7 g
10% Sodík 206 mg
62% Bílkoviny 35 g

Flan z mušlí postup přípravy receptu:

1

Čerstvé mušle očistíme a vaříme při vysoké teplotě ve 1/4 litru vody v zakrytém hrnci 5-6 minut. S hrncem občas zatřeseme.

2

Nerozmrazený špenát dáme do hrnce s trochou vody a dusíme 5-10 minut. Necháme okapat, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Špenát smícháme se strouhankou, vejcem a smetanou.

3

Mušle vyjmeme z hrnce, otevřeme a maso vyndáme. Přidáme ho do vaječné směsi spolu se sušeným estragonem a solí.

4

Malé formičky vymažeme máslem nebo tukem, naplníme do tří čtvrtin směsí s mušlemi a pečeme ve vodní lázni v předehřáté troubě na 125 °C asi 20 minut.

Poznámka

Flan můžeme také zapéct v mikrovlnné troubě na 360 W asi 8 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept