Recept

Sýrový toast s jablky a calvadosem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15813
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Badyán
3 polévková lžíce Calvados
4 plátek Chléb toastový
2 polévková lžíce Cukr krupice
250 ml Džus jablečný
1 polévková lžíce Hrozinky
3 ks Jablka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Skořice celá
2 kávová lžička Solamyl
200 g Sýr Brie

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 193kJ
20% Sacharidy 71 g
27% Tuky 20 g
28% Sodík 565 mg
30% Bílkoviny 17 g

Sýrový toast s jablky a calvadosem postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Rozinky namočíme do calvadosu.

2

Řezy z jablek s cukrem, skořicí a badyánem dusíme v jablečném moštu při nízké teplotě asi 3 minuty. Pak je vyjmeme děrovanou lžící a tekutinu zahustíme škrobem. Přidáme rozinky máčené v calvadosu a již nevaříme.

3

Troubu předehřejeme na 200 °C, plátky toastového chleba lehce opečeme, potřeme máslem a obložíme sýrem nakrájeným na plátky.

4

Sýrové toasty dáme do trouby a pečeme asi 8-12 minut, dokud se sýr mírně nerozpustí. Přendáme na čtyři talíře a vedle položíme plátky jablek, které zalijeme omáčkou z moštu. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept