Sýrový toast s jablky a calvadosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový toast s jablky a calvadosem
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15813 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Badyán |
3 polévková lžíce | Calvados |
4 plátek | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 ml | Džus jablečný |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
3 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Solamyl |
200 g | Sýr Brie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 469,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Džus jablečný, Hrozinky, Jablka, Skořice celá, Sýr Brie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Calvados, Máslo čerstvé, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový toast s jablky a calvadosem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Rozinky namočíme do calvadosu. |
2 | Řezy z jablek s cukrem, skořicí a badyánem dusíme v jablečném moštu při nízké teplotě asi 3 minuty. Pak je vyjmeme děrovanou lžící a tekutinu zahustíme škrobem. Přidáme rozinky máčené v calvadosu a již nevaříme. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 °C, plátky toastového chleba lehce opečeme, potřeme máslem a obložíme sýrem nakrájeným na plátky. |
4 | Sýrové toasty dáme do trouby a pečeme asi 8-12 minut, dokud se sýr mírně nerozpustí. Přendáme na čtyři talíře a vedle položíme plátky jablek, které zalijeme omáčkou z moštu. Podáváme horké. |