Plněný kvašený chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný kvašený chléb
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15820 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy nakládané |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
80 g | Salám jemný |
100 g | Špenát listový čerstvý |
80 g | Sýr Provolone |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 29,8mg |
Draslík | 318,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný červený, Olivy nakládané, Oregano sušené, Rajčata, Salám jemný, Špenát listový čerstvý, Sýr Provolone mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný kvašený chléb postup přípravy receptu:
1 | V mixéru umixujeme olivy, ocet, olej a oregano. Ke směsi přimícháme nasekanou petržel. |
2 | Horní třetinu kulatého žitného chleba odkrojíme a z obou částí vydlabeme měkkou střídu tak, aby zůstaly stěny o síle asi 2,5 cm. |
3 | Větší část olivové směsi rozetřeme do dutiny chlebové misky. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. |
4 | Polovinu špenátu a rajčat, všechen sýr a tence nakrájený salám narovnáme do bochníku. Navrch dáme zbývající špenát a druhou polovinu rajčat. Zbylou olivovou směsí potřeme víčko chleba. |
5 | Bochník uzavřeme víčkem a obě části přitlačíme k sobě. Naplněný bochník nakrájíme pilkovým nožem na čtvrky a ihned podáváme. |