Recept

Plněný kvašený chléb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15820
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
50 g Olivy nakládané
0,5 kávová lžička Oregano sušené
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
80 g Salám jemný
100 g Špenát listový čerstvý
80 g Sýr Provolone

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 613kJ
12% Sacharidy 42 g
24% Tuky 18 g
34% Sodík 687 mg
25% Bílkoviny 14 g

Plněný kvašený chléb postup přípravy receptu:

1

V mixéru umixujeme olivy, ocet, olej a oregano. Ke směsi přimícháme nasekanou petržel.

2

Horní třetinu kulatého žitného chleba odkrojíme a z obou částí vydlabeme měkkou střídu tak, aby zůstaly stěny o síle asi 2,5 cm.

3

Větší část olivové směsi rozetřeme do dutiny chlebové misky. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

4

Polovinu špenátu a rajčat, všechen sýr a tence nakrájený salám narovnáme do bochníku. Navrch dáme zbývající špenát a druhou polovinu rajčat. Zbylou olivovou směsí potřeme víčko chleba.

5

Bochník uzavřeme víčkem a obě části přitlačíme k sobě. Naplněný bochník nakrájíme pilkovým nožem na čtvrky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept