Žemličky s rostbífem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemličky s rostbífem
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15821 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
800 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Křen |
1 ks | Ředkvička |
150 g | Salát rajčatovo-paprikový |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 447,1mg |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 27,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Salát rajčatovo-paprikový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemličky s rostbífem postup přípravy receptu:
1 | Žemle rozkrojíme napůl. Zelný salát smícháme s nastrouhaným křenem a nandáme ho na spodní část žemlí do výše asi 5 mm. Plátky rostbífu složíme tak, aby odpovídaly velikosti žemlí. Rozdělíme je po dvou na zelný salát a na ně dáme ještě trochu zelného salátu. |
2 | Svazek ředkviček očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme do žemlí a přiklopíme druhou polovinou žemlí. |
3 | Upravíme na servírovací mísu a ozdobíme ředkvičkami. Ihned podáváme. |