Jednoduchý recept

Polévka z falešných žraločích ploutví

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15824

Ingredience

115 g Bambusové výhonky
2 ks Cibulka jarní
1 hrst Houby sušené
1 polévková lžíce Marantový škrob
2 ks Mrkev kořen
115 g Nudle skleněné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Ucho Jidášovo
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
15% Sacharidy 54 g
14% Tuky 11 g
62% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Polévka z falešných žraločích ploutví postup přípravy receptu:

1

Sušené houby a Jidášovo ucho necháme předem namáčet asi 20 min. v teplé vodě. Poté osušíme, Jidášovo ucho rozkrájíme na tenké plátky.

2

Nudle namáčíme v teplé vodě do změknutí, osušíme, nakrájíme na menší kousky a odložíme stranou.

3

Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme houby a cca 2 min. osmažíme. Potom přidáme Jidášovo ucho a smažíme další 2 min. Vložíme mrkev nakrájenou na tenké proužky, omyté, okapané a nakrájené bambusové výhonky a nudle. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni ještě 15-20 min. povaříme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.

4

Marantový škrob nebo bramborovou moučku rozmícháme v troše vody a za stálého míchání postupně přilijeme do polévky. Hrnec odstavíme, můžeme přidat vaječný bílek, zakápneme sezamovým olejem a podáváme. Na talíři dozdobíme nasekanou cibulkou.

Poznámka

Jidášovo ucho = černé houby Ke konečnému dochucení můžeme použít také červený čínský ocet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept