Polévka z falešných žraločích ploutví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z falešných žraločích ploutví
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15824 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
115 g | Bambusové výhonky |
2 ks | Cibulka jarní |
1 hrst | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Marantový škrob |
2 ks | Mrkev kořen |
115 g | Nudle skleněné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Ucho Jidášovo |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 558,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 95,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Olej sezamový, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Marantový škrob, Mrkev kořen, Nudle skleněné, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Ucho Jidášovo, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z falešných žraločích ploutví postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby a Jidášovo ucho necháme předem namáčet asi 20 min. v teplé vodě. Poté osušíme, Jidášovo ucho rozkrájíme na tenké plátky. |
2 | Nudle namáčíme v teplé vodě do změknutí, osušíme, nakrájíme na menší kousky a odložíme stranou. |
3 | Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme houby a cca 2 min. osmažíme. Potom přidáme Jidášovo ucho a smažíme další 2 min. Vložíme mrkev nakrájenou na tenké proužky, omyté, okapané a nakrájené bambusové výhonky a nudle. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni ještě 15-20 min. povaříme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. |
4 | Marantový škrob nebo bramborovou moučku rozmícháme v troše vody a za stálého míchání postupně přilijeme do polévky. Hrnec odstavíme, můžeme přidat vaječný bílek, zakápneme sezamovým olejem a podáváme. Na talíři dozdobíme nasekanou cibulkou. |
Poznámka
Jidášovo ucho = černé houby Ke konečnému dochucení můžeme použít také červený čínský ocet.