Pršut s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pršut s bílým vínem
Jednoduchý recept
Pršut s bílým vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15828 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Prosciutto sušené |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
4% Sacharidy 13 g
45% Tuky 33 g
1% Sodík 11 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 18,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pršut s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Pršut nakrájíme na tenké plátky a osmahneme po obou stranách na oleji. Podle chuti opepříme, zalijeme bílým vínem a chvíli povaříme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s chlebem nebo s pečivem.