Masové taštičky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové taštičky se smetanou
Masové taštičky se smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15829 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
400 g | Maso mleté - mix |
250 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 105,3mg |
Draslík | 133,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové taštičky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vejce, trochy vody a špetky soli vypracujeme těsto. Vyválíme tenký plát a nakrájíme na čtverce asi 5x5 cm. |
2 | Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí. Směs rozdělíme na čtverce těsta, které úhlopříčně přeložíme do trojúhelníků. Okraje přimáčkneme. |
3 | Taštičky zavaříme do osolené vody a vaříme 5-10 minut. Uvařené taštičky scedíme, zalijeme rozpuštěným máslem a urovnáme do zapékací mísy. Přelijeme je smetanou a posypeme oloupaným, nasekaným česnekem. |
4 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a ihned podáváme jako teplý předkrm. |