Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 1583
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 kávová lžička Anýz mletý
1 polévková lžíce Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
40 g Kandovaná pomerančová kůra
40 g Kandované ovoce
70 g Mandle
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Poleva čokoládová
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 221kJ
14% Sacharidy 50 g
10% Tuky 7 g
4% Sodík 74 mg
12% Bílkoviny 7 g

Vánoční suchárky postup přípravy receptu:

1

Ušleháme vejce a cukr do husté pěny. Přisypeme nasekané mandle, anýz, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a pomerančovou kůru, nastrouhanou citrónovou kůru, rum, sůl, mouku.

2

Důkladně vše smícháme a těstem naplníme tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou chlebíčkovou formu.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a krájíme na tenké plátky. Plátky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v teplé troubě.

4

Vychladlé zdobíme tenkým pramínkem čokoládové polevy a necháme uschnout.

Poznámka

Místo anýzu můžeme použít špetku tlučeného hřebíčku. Do suchárků můžeme navíc přidat sekané ořechy a rozinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept