Italské chlebíčky s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské chlebíčky s mozzarellou
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15830 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mozzarella |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
4 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 44,9mg |
Draslík | 263,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mozzarella, Rajčata, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské chlebíčky s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Sardelové řezy opláchneme ve studené vodě a nasekáme najemno. Větší část petrželky nasekáme nadrobno. |
2 | Máslo se sardelkami zahřejeme na malé pánvičce spolu s nasekanou petrželkou. |
3 | Krajíčky veky nebo bagety potřeme sardelovým máslem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky, jedno ponecháme na ozdobu. Plátky rajčat rozložíme na chlebíčky, navrch dáme plátky mozzarelly, osolíme a opepříme. |
4 | Chlebíčky dáme do předehřáté trouby na 240 °C a zapékáme asi 10 minut. Vyjmeme, ozdobíme plátky rajčat a petrželkou. Ihned podáváme. |