Frankfurtské párečky v županu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtské párečky v županu
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15832 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Hořčice |
5 ks | Klobása vepřová |
450 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mák mletý |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 176,6mg |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 84,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Klobása vepřová, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Listové těsto, Mák mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frankfurtské párečky v županu postup přípravy receptu:
1 | Plátky listového těsta položíme vedle sebe tak, aby se na okrajích překrývaly, necháme asi 3 minuty měknout. Pak je vyválíme na tlouštku asi 2 mm a stěrkou rozetřeme na těsto hořčici. Nakrájíme na 20 trojúhelníků. |
2 | Každý párek rozkrojíme podélně na dvě stejné části, každý díl položíme na širší část těstového trojúhelníku. Těsto svineme směrem ke špičce trojúhelníku tak, aby byl párek zcela zabalený. Takto zpracujeme všechny párky a těsto. |
3 | Plech pokryjeme pečícím papírem a rozložíme na něj párečky v županu tak, aby špička těsta byla vždy dole na plechu. |
4 | Vejce rozšleháme s vodou a párky jím potřeme. Posypeme sezamem nebo mákem. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20-25 minut, až těsto lehce zhnědne. Upravíme na nahřátou mísu a podáváme podle chuti s hořčicí. |
Poznámka
Do pokrmu se nejvíc hodí frankfurtské párky, ale můžeme použít i jiné.