Jemné ragú v paštičkách z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné ragú v paštičkách z listového těsta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15833 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
450 g | Hovězí maso vařené |
250 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Listové těsto |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
0,3 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 256,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné ragú v paštičkách z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Vařené telecí maso nebo jazyk nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky. |
2 | V hrnci zahřejeme 20 g másla a podusíme na něm cibuli a žampióny. Ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme maso a jen krátce prohřejeme. |
3 | V jiném kastrolu zahřejeme zbytek másla, přisypeme mouku, zpěníme ji a pomalu, za stálého míchání ji rozředíme vývarem a vínem. Vše dusíme asi 10 minut. |
4 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby dáme do omáčky, dochutíme solí, pepřem, několika kapkami worcesteru a citrónovou šťávou. |
5 | Paštičky z listového těsta rozpečeme v troubě. Ragú naplníme do horkých paštiček a ihned podáváme. |
Poznámka
Paštičky připravíme z rozváleného těsta, ze kterého vykrájíme kolečka. Místo paštiček můžeme použít jakékoli tvary předpečených korpusů z listového těsta.