Jednoduchý recept

Telecí kyselá polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 15835

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
0,5 ks Telecí hlava
2 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná
1 dl Víno bílé
200 g Zelenina kořenová
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
5% Sacharidy 19 g
13% Tuky 10 g
23% Sodík 456 mg
11% Bílkoviny 6 g

Telecí kyselá polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěnou telecí hlavu vaříme v osolené vodě spolu s oloupanou kořenovou zeleninou, pepřem a bobkovým listem. Měkké maso obereme a nadrobno nakrájíme.

2

Polévku přecedíme a zahustíme světlou jíškou připravenou ze sádla a mouky. Okyselíme ji bílým vínem.

3

Žemle nakrájíme na kostičky a necháme je oschnout v mírně vyhřáté troubě. Potom žemle zalijeme rozšlehanými vejci a na chvíli vložíme do trouby. Podáváme jako vložku do polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept