Hustá přímořská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hustá přímořská polévka
Hustá přímořská polévka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15840 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Fazole bílé |
1 ks | Klobása uzená |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Fazole bílé, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hustá přímořská polévka postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě do poloměkka. K fazolím přidáme nadrobno nakrájenou klobásu, utřený česnek a nasekanou petrželku. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě. Uvařené brambory i s vodou přidáme k fazolím. |
3 | Zvlášť uvaříme také těstoviny, scedíme je a přidáme k fazolím a bramborám. |
4 | Do polévky přidáme rajčatový protlak, podle chuti osolíme, přilijeme olej a necháme krátce přejít varem. |