Ostrovní rajčatová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrovní rajčatová polévka
Ostrovní rajčatová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15841 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
4 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 640,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrovní rajčatová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a 2 stroužky česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata zbavená semínek a chvíli podusíme. |
2 | Když jsou rajčata měkká, zalijeme je vývarem, přidáme nasekané natě, špetku tymiánu a vše povaříme asi 15 minut. Polévku podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Veku nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, potřeme zbylým prolisovaným česnekem a podáváme jako vložku do polévky. |