Srbská bramborová polévka se šťovíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbská bramborová polévka se šťovíkem
Srbská bramborová polévka se šťovíkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15844 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
8 krajíc | Veka |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 55,2mg |
Draslík | 495,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Šťovík, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbská bramborová polévka se šťovíkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě a rozšťoucháme. Rozmícháme je se svařeným mlékem a zakysanou smetanou. |
2 | Omytý, nasekaný šťovík osmahneme na másle a přidáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Krajíčky veky opečeme na másle, vložíme do talířů (2 krajíčky na porci) a zalijeme polévkou. |