Šťovíková polévka s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťovíková polévka s hruškami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15848 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Hrušky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
0,8 l | Vývar drůbeží |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 263,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Sůl, Zakysaná smetana, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šťovík, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťovíková polévka s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Šťovík očistíme a rozdělíme na větší kousky. V hrnci zahřejeme vývar a šťovík v něm necháme 5 minut povařit. |
2 | Hrušky oloupeme a odstraníme jádřince, zázvor oloupeme a spolu s hruškami rozmixujeme. Šťovík rozmixujeme přímo v hrnci ručním mixérem a přidáme hruškový krém. Okořeníme a prudce přivedeme k varu, ale dále již nevaříme. |
3 | Polévku zjemníme smetanou, nalijeme do talířů a ihned podáváme. Můžeme podávat i studenou. |