Kukuřičná polévka s bramborami a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičná polévka s bramborami a slaninou
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15849 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
0,8 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Kukuřice cukrová |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 22,7mg |
Draslík | 484,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Kukuřice cukrová, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičná polévka s bramborami a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na 1 cm silné proužky, smažíme v hrnci na rozpáleném másle asi 4 minuty. Vyjmeme na papírový ubrousek a necháme okapat. |
2 | Cibuli oloupeme, nasekáme a dusíme na másle, až zesklovatí. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibuli. Přilijeme vývar a prudce přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme hrnec a vaříme mírným varem asi 10 minut, až jsou brambory měkké. |
3 | Kukuřici necháme okapat a spolu s mlékem ji přidáme do polévky. Zvýšíme teplotu, ale už nevaříme. |
4 | Okořeníme, nalijeme do talířů a ozdobíme nasekanou petrželkou a opečenými proužky slaniny. Ihned podáváme. |