Sladké ravioly - cukroví z Itálie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké ravioly - cukroví z Itálie
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1585 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 ks | Cukr vanilka |
125 g | Marmeláda višňová |
250 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Poleva čokoládová bílá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 165,6mg |
Draslík | 53,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 158,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Poleva čokoládová bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké ravioly - cukroví z Itálie postup přípravy receptu:
1 | Mouku, pokrájené máslo, žloutky, vodu, citr.kůru, vanilku a sůl propracujeme na hladké těsto, zabalíme a necháme v chladu odležet. |
2 | Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 4-5 cm. |
3 | Na jednu polovinu koleček dáme trochu marmelády, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme na sebe a přitiskneme. |
4 | Takto vyrobené taštičky dáme na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe a povrch propícháme vidličkou. Pečeme na 175°C. |
5 | Ještě teplé posypeme cukrem a vychladlé zdobíme pramínkem rozpuštěné polevy. |