Vaječná polévka s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná polévka s bílým vínem
Vaječná polévka s bílým vínem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15850 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 špetka | Majoránka |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 662,5mg |
---|---|
Cholesterol | 248,6mg |
Draslík | 88,4mg |
Vláknina | 159,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná polévka s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme víno s octem a ve směsi rozmícháme mouku. Zalijeme studenou vodou, dobře rozmícháme, osolíme a přivedeme do varu. |
2 | Vejce rozšleháme, opepříme a zvolna za stálého míchání je vlijeme do vařící polévky. Přidáme máslo, majoránku, chvíli povaříme a odstavíme z ohně. |
3 | Nakonec do polévky vmícháme nasekanou petrželku. |