Sýr Basa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýr Basa
Sýr Basa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15854 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 ml | Jogurt bílý |
50 g | Máslo čerstvé |
3 l | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 98,5mg |
Draslík | 85,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýr Basa postup přípravy receptu:
1 | Mléko svaříme a necháme částečně vychladnout. Do vlažného mléka vmícháme jogurt a necháme stát na teplém místě asi 12 hodin, dokud se mléko nesrazí. |
2 | Sraženou hmotu vlijeme do plátěného sáčku, zavěsíme a necháme vykapat. |
3 | Odkapaný sýr vyklopíme do mísy a osolíme. Přidáme smetanu a máslo a dobře promícháme. |
4 | Sýr podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem a čerstvým chlebem. |