Hovězí maso s lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s lilky
Hovězí maso s lilky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15859 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1000 g | Hovězí maso přední |
1000 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Lilek, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s lilky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme vodou a vaříme. |
2 | V kastrolu na oleji (nebo na sádle) osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. |
3 | Omyté lilky oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme asi 20 minut stát. Potom je vymačkáme, vložíme do kastrolu s cibulí a osmažíme. Přidáme mletou papriku, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Vše přidáme do hrnce s vařeným hovězím masem. Dále zvolna vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |