Djulbastija - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Djulbastija
Djulbastija
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15860 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81,0mg |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 735,6mg |
Vláknina | 66,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Djulbastija postup přípravy receptu:
1 | Z omyté telecí (nebo vepřové) kýty nakrájíme 4 silnější řízky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Potom řízky naskládáme na sebe a necháme stát v chladu asi 8 hodin. |
2 | Připravené řízky potřeme olejem a upečeme na roštu v troubě nebo na grilu. |
Poznámka
Podáváme s oloupanou, nadrobno nasekanou syrovou cibulí a s čerstvým chlebem.