Samoborské vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Samoborské vepřové kotlety
Samoborské vepřové kotlety
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15861 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 93,3mg |
Draslík | 891,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 9,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Samoborské vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Kotlety urovnáme do kastrolu. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a vložíme do pekáče. Zalijeme je sádlem, ve kterém jsme opékali kotlety a pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a osmahneme na lžíci sádla. Přilijeme trochu vody, rozmícháme a nalijeme na kotlety. Na maso narovnáme pečené brambory, přiklopíme a zvolna dusíme asi 15 minut. |
4 | Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. |