Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15862

Ingredience

1 ks Cibule
100 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
0,5 l Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 106kJ
2% Sacharidy 8 g
16% Tuky 12 g
23% Sodík 453 mg
7% Bílkoviny 4 g

Lehká houbová polévka postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, papriku omyjeme rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vše nadrobno nasekáme.

2

Máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme cibuli, česnek a papriku. Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, přidáme k zelenině. Dusíme ještě asi 3 minuty, až houby pustí vodu a spojí se se zeleninou.

3

Zeleninu zaprášíme moukou a promícháme s plátky žampiónů. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut, až polévka mírně zhoustne.

4

Teplotu snížíme a přilijeme mléko, osolíme, opepříme a ještě jednou přivedeme k varu. Přidáme nasekanou petrželku, nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Poznámka

Se zeleninovým vývarem je polévka vhodná pro vegetariány.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept